August 10, 2017

one fine day.

one fine day,
there was a girl.
but people thought she was a toy.
to be used and to be played with.

one fine day,
a heart was blooming.
little did she knew,
it wasn't genuine.

one fine day,
the heart broke.
in silence,
as always.

one fine day,
the same thing happened.
that feeling came again.
unappreciated.

one fine day,
she was sitting at the corner.
alone, again.

one day,
everything just wasn't fine anymore.



August 5, 2017

tetiba.

Assalamualaikum and hello everyone!

omg tajuk pun macam tah pape. dah la update kat blogger ni dia tak autocapitalize so i am very malas to write everything down dekat microsoft word dulu baru paste kat sini like what i usually normally did. sebab tah macam tak suka benda tak ikut rules ni lol tapi dah ni pun tetiba rasa nak tulis kat blog nak buat camana, #hormone.

tapi seriously actually i was watching random videos kat youtube pastu macam eh nak update blog la without even thought of the content lol. oh tengok videos tu pun sambil makan ni semua salah roommates e3.40 kat gambang dulu. diorang la yang ajar time makan kena pasang movie nak tengok. oh and ada one time tu kan we watched p ramlee's movie but i dont remember what movie is it.

ha nilah bebudak yang ajar makan kena tengok movie tu lol

some life update: im going to resign this month. 31st of august will be my last day working sebab 31hb kan merdeka so gaji triple. #wanitabijak lol. oh lepastu ni nasihat untuk siapa yang nak kerja kat company i yang i dont want to mention here kalau rajin cari la kat post lama lol, kalau kau plan nak sambung study takyah la bagitau deme awal-awal. rugi. sebab i supposedly naik grade tau after 6 months and other possibilities are renew contract or terminate. terminate ni ofcourse la sebab kau bnyak buat hal contoh selalu mc ke asyik tak datang ke macam ada sorang budak tu. lepas spm. anak tunggal. rumah dekat je dengan tempat kerja tapi kalau takde transport parents tak bagi pergi kerja. macam susah la kan sebab ada shift and jadual dah buat semua tetiba takleh datang atas sebab yg boleh dielakkan pun. tapi ye lah on side of her parents kita taktau. tu satu je anak dahlah perempuan lembik2 pulak tu hahahahhhah weh ni bukan mengata tapi dia memang jenis loloi camtu.

dah merapu. ok pastu kalau renew contract ni macam kau ada banyak shortage ke. dia macam give you another chance to prove yourself that you are worth to be kept by the company la gittew. but in my case, my shortage paling tinggi pun rm20 tu pun time awal2 kerja. lepas tu fuh record cantik ya sebab i memang ingat kalau i short banyak, attendance pun dah macam boleh dapat best employee award tak pernah lambat okay, mc pun pernah sekali je dalam 6 bulan tu. tapi sebab im going to further my study in just 2 months after the earlier 6 months period, dia taknak bagi i naik grade. rugi katanya. siapa dia tu biarlah rahsia kahkahkah, padahal kalau naik grade naik gaji naik elaun. i macam pissed off and terasa la jugak actually sebab it is my right kan? nak resign tu cerita lain la masalahnya dah bagitau time interview kalau kerja elok semua boleh naik gred. tapi tulah. takde rezeki kan nak buat camana.

pastu 5 sept dah gerak pahang nak register degree. honestly i takut sikit la nak sambung study sebab macam dah setahun kan tak perah otak teruk2 ni. tapi malas nak bagitau kat orang lain nanti mesti dapat ayat "alah kau cakap je camtu" but they just dont see my struggles, tu yang boleh cakap camtu huhuhuhuuhuhhuhu.

tu je kot rasa macam dah banyak sangat merepek dahlah post tah pape takde gambar ke apa ke hahaha malas lol. kbye chiow ;)

update: i received my payslip tadi and then kan my salary is higher tau. and dekat payslip tulis G2 means naik pangkat la tu sebab before ni G2 but no one notified me and i didnt signed any letter pun and plus, kenapa tak dapat annual leave punnnnn ok bye.
Athirah Aziz's Copyright 2012 :)